Wat is yoga en wat kan het voor mij betekenis

Yoga Boekel

Het woord yoga is eigenlijk afgeleid van twee Sanskriet woorden, die betekenen, verbinden, of verenigen, en het eerste deel van het woord kan worden beschouwd als het woord “yoo” en het laatste deel van het woord als het woord “jure”.Yoga, dus, in zijn fundamentele betekenis is een soort meditatieve toestand, zonder inspanning en zonder bezorgdheid over het resultaat van de beoefende gedachten, en dat is waarom er zo veel verschillende soorten Yoga zijn, elk met zijn eigen bijzondere vorm van beoefening.

Meest stelde vraag dat je krijgt als yoga meester in Boekel

Als Yoga Coach die een Yoga Meester is in Boekel, wordt mij vaak gevraagd, “Wat is Yoga? Met andere woorden, wat doet het?”

Het fantastische antwoord is dat, “Yoga een kunst is. Met leiderschap. Op een niveau van bewustzijn.”

Wel, om eerlijk te zijn, er is geen andere manier om die vraag te beantwoorden. Want, in werkelijkheid, als er één is, moet er een ander achter zitten en groter zijn. En natuurlijk is Yoga zoveel meer dan alleen maar een kunst en een niveau van bewustzijn. (En dat is de kunst en het niveau van bewustzijn waar ik het hier over heb.)

Ik ben toegewijd aan een totale en diverse benadering van het leiden en ontwikkelen van het spirituele welzijn van individuen en groepen, in het bijzonder wat men noemt Guru-mixen. Met deze toewijding gebruik ik het op de Guru gebaseerde systeem dat in mijn boek, de Yoga Sutra, wordt geschetst om mensen te helpen hun eigen Yoga reis te vinden die leidt tot kennis, zelfverwezenlijking en uiteindelijk, tot het eindresultaat van een geïntegreerde ervaring van het leven en het zelf.

Als ik niet had geleerd om in het moment te zijn, wat zou ik dan geworden zijn?

We zijn vaak zo druk bezig met plannen wat we willen, in plaats van gewoon op te merken dat we al zijn, en hier in dit moment te zijn. En als we ons niet bewust zijn van het feit dat we al, of het nu boosheid, vreugde, volledig zelfbewustzijn of wat voor staat het ook is waarin we dan zweven, hoe kunnen we dan enig niveau van betekenisvolle verandering teweegbrengen?