Wat is de juiste behandeling voor uw specifieke?

In de osteopathische wereld zijn er over het algemeen twee manieren waarop een probleem kan worden behandeld. De eerste is een primaire remedie, wat betekent dat het probleem van binnenuit wordt gecorrigeerd. De tweede is een secundaire genezing, een correctie van de pijn en disfunctie van buitenaf. De arts kan conventionele geneeskundige technieken gebruiken om de aandoening van boven naar beneden te behandelen en vervolgens de behandeling naar de onderste ledematen te verplaatsen. Het is heel gebruikelijk dat een osteopaat het probleem eerst uitwendig behandelt en vervolgens geneest vanuit de onderste ledematen. Dit komt vooral vaak voor bij patiënten met problemen met de bloedsomloop die zo snel mogelijk moeten worden aangepakt. Voor onze doeleinden zullen we ons concentreren op het typische scenario voor een osteopaatbezoek.

Wanneer u een afspraak maakt om een ​​osteopaat naar uw problemen te laten kijken, zal hij als eerste een volledige anamnese afnemen van uw volledige medische geschiedenis. Hij zal dit bereiken door vragen te stellen over van alles en nog wat dat je je misschien herinnert uit je leven. Uw leven en uw achtergrond zijn sleutelfactoren bij het bepalen van de juiste behandeling voor uw specifieke aandoening. Uw osteopaat zal willen weten wanneer u zout bent gaan eten, hoeveel u hebt gegeten, of u regelmatig aan stressvolle activiteiten deelneemt, of u rookt, of zelfs waarom u graag deelneemt aan activiteiten die u een risico op bepaalde soorten verwondingen kunnen opleveren. Uw antwoorden geven hem aanwijzingen waarom u bepaalde symptomen ervaart die wijzen op toekomstige problemen.

Nadat de arts een grondige anamnese en lichamelijk onderzoek heeft uitgevoerd, zal hij de resultaten met u bespreken en u vragen naar de medicijnen die u gebruikt. Als u verzekerd bent, wordt u gevraagd wat de verzekering dekt en wat de kosten zijn, waar u bent geweest en wat het eigen risico is voor uw zorg. Dit dwingt je om te praten. volledig over uw levensstijl en wat u doet om een ​​gezonde levensstijl te behouden. Zorg ervoor dat u uw osteopaat voorziet van uw medische verleden en levensstijl, in de hoop uw osteopaat te helpen beter te begrijpen waarom u pijn blijft ervaren en wat u kunt doen om toekomstige pijn te voorkomen.

De osteopaat zal dan verschillende geautomatiseerde diagnostische tests gebruiken om hem een ​​duidelijk beeld te geven van wat er in uw lichaam gebeurt. Deze tests maken gebruik van een tool genaamd Soap Factor. Zoals zeepfactor uitlegt via zijn merknaam, wordt het gebruikt om het zout- en zuurgehalte, voedseltolerantie, ademhalingssnelheid, neurologische functie en andere factoren te meten die van invloed zijn op hoe uw lichaam pijnsignalen metaboliseert. Het idee is om de gevoeligheid van een persoon voor pijn te kunnen evalueren, evenals welk type pijn ze eventueel kunnen ervaren. Osteopaten zullen u vragen stellen over uw levensstijl, inclusief wat voor soort activiteiten u gewoonlijk doet en wat uw normale routines zijn. Ze zullen een volledig lichamelijk onderzoek doen en u vragen stellen over uw dieet en uw inname van medicijnen, waar uw gezondheid mogelijk is veranderd, en ook uw algemene gezondheid. Ze kunnen ook röntgenfoto's of andere laboratoriumtests maken.

Nadat u uw beoordeling hebt voltooid, zal de medische professional de resultaten in lekentaal uitleggen en wat u kunt doen om het optreden van rugpijn in de toekomst te voorkomen. Als uw toestand niet verbetert, kan u gevraagd worden om een ​​schriftelijke verklaring over uw toestand af te leggen.

In een chiropractische kliniek zullen de osteopaten verschillende behandelingsopties gebruiken om u te helpen de symptomen van pijn te verlichten. Deze omvatten elektrische stimulatie. elektrische stimulatie is een behandeling die kleine elektrische stroompjes door het lichaam stuurt om pijn te helpen behandelen.

Mesotherapie is een techniek waarbij zachte coatings op het lichaam worden aangebracht om ontstekingen te helpen verminderen. Het heeft een vergelijkbaar effect als acupunctuur.

De chiropractor zal helpen om de normale zenuw- en bloedcirculatie naar het gebied te herstellen. Door dit te doen, helpt het om de pijn te vertragen en te stoppen.

In sommige gevallen kunnen injecties van medicijnen, op recept of zonder recept verkrijgbaar, nodig zijn om acute gevallen van pijn te helpen behandelen. Deze kunnen van verschillende typen zijn, afhankelijk van de oorzaak van uw rugpijn.

Als uw pijn niet verbetert met conservatieve behandeling en het slopend wordt, moet u mogelijk een professional raadplegen voor een juiste behandeling.